e-Visum Turkije: vanaf 2014 een verplichting!

Nederlandse toeristen die op vakantie gaan naar Turkije, kunnen een visum voor het Turkije nu ook via internet aanvragen. Reizigers met een e-visum hoeven na aankomst op de luchthaven in Turkije niet meer langs het visa-loket en kunnen direct door naar de paspoortcontrole.

Informatie

Het e-visum is 6 maanden geldig en bezoekers kunnen daarmee maximaal 90 dagen in het land verblijven. Visa voor Turkije blijven ook gewoon verkrijgbaar op internationale luchthavens en aan de Turkse grens. Reizigers kunnen het document aanvragen op de website http://www.evisa.gov.tr/en. Het visum kost 15 euro.

In 3 Stappen je e-Visum ontvangen

 1. U kunt beginnen met een e-visum aanvragen door het verstrekken van de gevraagde informatie.
 2. U kunt betalen met een Mastercard of Visa credit/debit card.
 3. Nadat u heeft betaald, zal er een link met het e-visum naar u e-mail worden gestuurd. Print het e-visum en houd uw e-visum bij u tijdens uw reis en verblijf in Turkije.

4 reacties

 1. Fentener schreef:

  Super handig! Niet meer wachten in lange rijen om deze nog even snel op de airport aan te schaffen.

 2. Lia schreef:

  FIJN !!! en als je geen creditcard hebt ??

 3. john schreef:

  De kosten van een visum na 10 april is dat dan ook nog 15 euro?

 4. Maaike schreef:

  Je kunt je e-visum Turkije ook bij andere websites aanschaffen. Daar heb je de mogelijkheid om met Ideal te betalen. Zo heb ik mijn e-visum Turkije gekocht bij http://www.visumdienstturkije.nl . Binnen 2 uur had ik mijn e-visum Turkije ontvangen. Dat ging wel heel snel. Echt handig hoor..